Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 13:44

Chatbots – τι είναι και πως μπορούν να σε διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

‘Εχοντας πλέον την πρόσβαση  σε νέα εργαλεία και νέες τεχνολογίες, οι εταιρίες μπορούν προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στους καταναλωτές τους. Το 2017 ανήκει στα chatbots, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης AI αυτοματοποιούν την εξυπηρέτηση πελατών, τη στιγμή που τη χρειάζονται  24 ώρες το 24ωρο!

Social media & συλλογή πληροφοριών

Τα chatbots μπορούν να ενσωματωθούν στα social media κανάλια και να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για τους χρήστες με τους οποίους αλληλεπιδρούν. Έτσι μια επιχείρηση μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τους επισκέπτες της, το τι τους αρέσει και τι όχι, εξάγοντας έτσι πολύτιμα αποτελέσματα για τη συνολική digital marketing στρατηγική της.

Βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης

Στην εποχή όπου η εύρεση της πληροφορίας είναι άμεση, με το πάτημα ενός κουμπιού, τα chatbots πέρα από από την αυτόματη απάντηση σε ερωτήματα επισκεπτών, θέτουν στοχευμένα ερωτήματα κατευθύνοντας έτσι τον επισκέπτη σε σχετικό περιεχόμενο

 

Η ανάγκη ένταξης των chatbots στη digital marketing στρατηγική σου είναι επιτακτική  και μέσα από ενδιαφέρον και εξατομικευμένο περιεχόμενο μπορείς να προσεγγίσεις τους  πιθανούς σου πελάτες και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους κάνοντας την εμπειρία εξυπηρέτησης μια ευχάριστη διαδικασία. To chatbot της Entropia βρίσκεται σε εξέλιξη, stay tuned!

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.