Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:35

SEO - friendly κείμενα! Δες πως θα αγαπήσουν το site σου οι μηχανές αναζήτησης

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το SEO ή Search Engine Optimization είναι ένα σύνολο τεχνικών με στόχο την υψηλότερη δυνατή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης της ιστοσελίδας, η οποία και βελτιστοποιείται για συναφείς αναζητήσεις. Το να επενδύσει κάποιος επαγγελματίας στο SEO είναι κάτι απαραίτητο τη σήμερον ημέρα, κυρίως λόγω του όγκου των sites και των πληροφοριών που διατίθενται online. Με το SEO θα αυξηθεί η δωρεάν, στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα σου χωρίς κόστος ανά κλικ. Το SEO όμως είναι μια διαρκής διαδικασία, η οποία θα έχει μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα σε πλήθος αναζητήσεων.

Σου παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή και αμέσως μετά ακολουθεί ένα αναλυτικό Infographic της Backlinko:

 

1. Χρησιμοποίησε διευθύνσεις URL που είναι SEO-friendly

Η Google έχει δηλώσει ότι δίνεται περισσότερο βάρος στις πρώτες 3-5 λέξεις σε μια διεύθυνση URL. Και μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι σύντομες διευθύνσεις URL ενδέχεται να έχουν πλεονέκτημα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Γι 'αυτό κάνουμε τις διευθύνσεις URL σύντομες και περιεκτικές και πάντα να συμπεριλαμβάνουμε τη "λέξη στόχο" στο URL. Με άλλα λόγια: Απόφυγε τις άσχημες διευθύνσεις URL: entropiabloc.gr/p=123 ή μεγάλες διευθύνσεις URL: entropiabloc.gr/cat=SEO/on-page-seo-is-so-amazing-omg-its-the-best

2. Ξεκίνησε τον τίτλο με τη λέξη-κλειδί

Η ετικέτα τίτλου είναι ο σημαντικότερος παράγοντας SEO στη σελίδα. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο κοντά η λέξη-κλειδί είναι στην αρχή της ετικέτας τίτλου, τόσο περισσότερο βάρος έχει με τις μηχανές αναζήτησης. 

3. Ο τίτλος θα πρέπει να μπει σε ετικέτα H1

Η ετικέτα H1 είναι η "ετικέτα με τίτλο". Τα περισσότερα CMS (όπως το WordPress) προσθέτουν αυτόματα την ετικέτα H1 στον τίτλο του blog post. Αν συμβαίνει αυτό, είστε έτοιμοι. Αλλά ορισμένα θέματα υπερισχύουν αυτής της ρύθμισης. Έλεγξε τον κώδικα του ιστοτόπου σου για να βεβαιωθείς ότι ο τίτλος είναι όντως H1.

4. Εντυπωσίασε με  πολυμεσικό περιεχόμενο

Η ενσωμάτωση εικόνων, βίντεο και διαγραμμάτων μπορεί να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης και να αυξήσει τον χρόνο στον ιστότοπο: δύο κρίσιμοι παράγοντες κατάταξης αλληλεπίδρασης με τους χρήστες.

5. Η υποενότητα σε ετικέτα H2

Κάτω από τον τίτλο, το κείμενό σου θα πρέπει να είναι σε ετικέτα H2 και να περιλαμβάνει και αυτό...τη λέξη κλειδί!

6. Ανάφερε τη λέξη-κλειδί στις πρώτες 100 λέξεις

Η λέξη-κλειδί θα πρέπει να εμφανίζεται στις πρώτες 100-150 λέξεις του άρθρου σου.

8. Εφάρμοσε το responsive-design για το site σου

Η Google άρχισε να "τιμωρεί" τους ιστότοπους οι οποίοι δεν έχουν άψογη εμφάνιση και λειτουργία σε κινητές συσκευές,  το 2015.  Και είναι πιθανό να συνεχιστεί μελλοντικά, γι'αυτό φροντίζεις να είναι άκρως λειτουργικό και προσαρμοσμένο το site σου σε όλες τις συσκευές!

9. Χρησιμοποίησε συνδέσμους που στέλνουν σε άλλα sites

Αυτή είναι μια εύκολη SEO στρατηγική για να έχεις περισσότερη κίνηση. Τα outbound links σε σχετικές σελίδες βοηθούν την Google να καταλάβει το θέμα της σελίδας σου καλύτερα. Επίσης, δείχνει στη Google ότι η σελίδα προσφέρει ποιοτική πληροφόρηση στους επισκέπτες της.

10. Χρησιμοποίησε εσωτερικούς συνδέσμους

Σε κάθε post χρησιμοποίησε ιδανικά 2-3 εσωτερικούς συνδέσμους που "στέλνουν" τους χρήστες, φερ'ειπίν, σε παλαιότερα άρθρα. Ένα τέλειο παράδειγμα της συγκεκριμένης τακτικής είναι το Wikipedia.

 

11. Βελτίωσε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σου

Η Google έχει δηλώσει ότι η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης SEO (και έκανε πρόσφατα το PageSpeed ακόμα περισσότερο αναγκαίο). Μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητα του ιστότοπού σου χρησιμοποιώντας ένα CDN, να συμπιέσεις εικόνες και να μεταβείς σε πιο γρήγορη φιλοξενία. Δες εδώ πως. Βεβαιώσου ότι το site σου δεν χρειάζεται περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει: το MunchWeb διαπίστωσε ότι το 75% των χρηστών δεν θα επισκεφτεί εκ νέου ένα site που χρειάστηκε περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα για φόρτωση.

12.  Λέξεις-κλειδιά LSI

Οι λέξεις-κλειδιά LSI είναι  σχετικές λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί η Google για να καθορίσει τη σχετικότητα (και ενδεχομένως την ποιότητα) μιας σελίδας. Τοποθέτησε αυτές τις λέξεις σε κάθε post. Όταν γράφουμε μακρύ περιεχόμενο αυξάνονται οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσουμε φυσικά λέξεις-κλειδιά LSIΑλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς 100% ότι τις χρησιμοποιείς, αναζήτησε τη λέξη-κλειδί στο Google και πήγαινε στην περιοχή "αναζητήσεις που σχετίζονται με ..." στο κάτω μέρος της σελίδας ή μπες εδώ και βρες δωρεάν LSI keywords για τα posts σου. 

13. Βελτιστοποίηση εικόνας

Βεβαιώσου ότι τουλάχιστον ένα όνομα αρχείου εικόνας περιλαμβάνει την στόχο λέξη-κλειδί  (για παράδειγμα, on_page_SEO.png) και ότι η λέξη στόχος είναι μέρος της εικόνας σου Alt Text.


14. Χρησιμοποίησε social media buttons

Τα social media "κουμπιά" ενδέχεται να μην έχουν άμεσο ρόλο στην κατάταξη του site σου.  Ωστόσο, τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν περισσότερα πιθανά "μάτια" στο περιεχόμενό σου. Επομένως, μη διστάσεις να τοποθετήσεις τα κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης στο site σου, σε όλες τις εσωτερικές σελίδες. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη της BrightEdge διαπίστωσε ότι τα κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αυξήσουν το συνολικό engagement κατά 700%.

 

15. Δημοσίευση μεγάλων κειμένων/άρθρων

Έπειτα από πολλές μελέτες, διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο περιεχόμενο τείνει να κατατάσσεται σημαντικά υψηλότερα στην πρώτη σελίδα της Google. Οπότε γράφουμε πάντα μεγάλα κείμενα, άνω των 1000 λέξεων. 

 

16. Αύξηση του χρόνου παραμονής στο site σου

Εάν κάποιος πατά το κουμπί πίσω αμέσως μόλις μπει σε μια σελίδα, λέει στην Google ξεκάθαρα πως αυτή είναι σελίδα χαμηλής ποιότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google χρησιμοποιεί τον"χρόνο παραμονής" για να αυξήσει την ποιότητα του περιεχομένου σου. Αύξησε το μέσο χρόνο παραμονής γράφοντας μεγάλο περιεχόμενο, που δεσμεύει τα άτομα να παραμείνουν στη σελίδα για αρκετά λεπτά, δείχνοντας έτσι στην Google πως το περιεχόμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και σχετικό. 

 

 


 

 

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς on-page SEO παράγοντες που δε συμπεριλαμβάνονται στο infograpfic:

Ποιότητα περιεχομένου. Παρόλο που οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν άμεσο τρόπο προσδιορισμού της ποιότητας, έχουν πολλές έμμεσες μεθόδους, όπως:

Επαναληπτικοί επισκέπτες
Σελιδοδείκτες Chrome 
Η Google αναζητά το εμπορικό σήμα σου

 

Εάν θέλεις και εσύ να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω στο δικό σου site η ομάδα της Εntropia είναι εδώ. Επικοινώνησε μαζί μας!

 

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.