Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 15:34

Tα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στις εταιρικές σελίδες στο Facebook  

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εν έτει 2018 είναι αδιανήτο η επιχείρησή σου να μην έχει εταιρική παρουσία στο Facebook! Οι εν δυνάμει πελάτες που θα αναζητήσουν μια επιχείρηση στο Facebook και δε θα βρουν αντίστοιχη σελίδα, σίγουρα θα σχηματίσουν αρνητική εντύπωση.

Οι περισσότεροι σαφώς και το γνωρίζουν αυτό και έτσι έχουν δημιουργήσει ή σκέφτονται να δημιουργήσουν την εταιρική τους σελίδα. Υπάρχουν όμως κάποια πολύ συχνά λάθη που έχουμε παρατηρήσει τα οποία καλό είναι να γνωρίζεις και είτε να τα αποφύγεις αν τώρα δημιουργείς τη σελίδα σου ή να διορθώσεις αν ήδη έχεις. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 8 πιο συχνά λάθη που συναντάμε στις εταιρικές Facebook σελίδες!

 


Λάθος #1: Έχεις προσωπικό προφίλ για την εταιρεία σου.

Το προσωπικό προφίλ είναι κατάλληλο για έναν ιδιώτη και όχι για μια επιχείρηση. Για αυτό εξάλλου και το facebook μας δίνει τη δυνατότητα αυτή. Επιχείρηση = σελίδα λοιπόν!


Λάθος #2: Ανεβάζεις links χωρίς καμία απολύτως περιγραφή.

Όταν ανεβάζεις ένα link σε ένα post στη σελίδα σου, το Facebook τραβάει αυτόματα τα meta data, δηλαδή μια εικόνα και μια μικρή περιγραφή της σελίδας στην οποία οδηγείται ο χρήστης εάν πατήσει το link. Καλό θα ήταν όμως πριν πατήσεις δημοσίευση, για να κάνεις το post πιο ελκυστικό, να προσθέσεις δύο λόγια σχετικά με το τι θα δει ο χρήστης εάν πατήσει το link.


Λάθος #3: Τα μηνύματα και τα comments των ακόλουθων δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα.

H αλληλεπίδραση με τους ακόλουθους της σελίδας είναι το άλφα και το ωμέγα! Το Facebook είναι μια social media πλατφόρμα στην οποία οφείλουμε να είμαστε social. Έτσι λοιπόν απαντάμε σε όλα τα μηνύματα άμεσα και χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους εν δυνάμει πελάτες!

Λάθος #4: Ανεβάζεις μόνο στατικές εικόνες.

Μετά την πρόσφατη στρατηγική στροφή του Facebook προς το video, πλέον το μεγαλύτερο organic reach ανήκει σε video posts και όχι σε αναρτήσεις στατικών φωτογραφιών. Καλό είναι λοιπόν το περιεχόμενο που ανεβάζεις να μην περιέχει αποκλειστικά και μόνο στατικές εικόνες!


Λάθος #5: Τα posts σου είναι μακροσκελή.

Σύμφωνα με έρευνα του Jeff Bullas, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς social media experts, τα posts που περιλαμβάνουν λιγότερους από 80 χαρακτήρες σε σελίδες εταιρειών λιανικής πώλησης σημείωσαν 66% περισσότερο engagement σε σχέση με πιο μακροσκελείς αναρτήσεις, ενώ τα posts που έχουν μέχρι 40 χαρακτήρες οδηγούν στο υψηλότερο engagement.


Λάθος #6: Ανεβάζεις εικόνες που δεν είναι στις σωστές διαστάσεις για το Facebook.

Μάθε τις σωστές διαστάσεις των εικόνων έτσι ώστε να μην ανεβαίνουν θολές, "τραβηγμένες" και δημιουργούν αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Διάβασε σε προηγούμενο άρθρο μας τις σωστές διαστάσεις που πρέπει να έχουν οι εικόνες σου εδώ  


Λάθος #7: Ανεβάζεις clickbait περιεχόμενο.

Μην ανεβάζεις link που οδηγούν σε άρθρα με εντυπωσιακούς τίτλους, τα οποία έχουν φτιαχτεί μόνο για να προσελκύουν click. Καλό θα ήταν να δίνεις ξεκάθαρο περιεχόμενο στο κοινό σου, δημιουργώντας έτσι μια θετική εικόνα για την επιχείρησή σου!


Λάθος #8: Δεν χρησιμοποιείς τις επιλογές διαφήμισης που παρέχει το Facebook.

Το οργανικό reach του Facebook δυστυχώς εμφανίζει πολύ μεγάλη πτωτική τάση. Κοινώς εάν δε "βάλεις λίγο το χέρι στην τσέπη" το περιεχόμενο σου δε θα φτάσει στο κοινό που σε ενδιαφέρει. Όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται προς τις διαθέσιμες επιλογές διαφήμισης που παρέχει το Facebook για να μπορέσουν να τραβήξουν στοχευμένα την προσοχή του κοινού που τους ενδιαφέρει. Διαλέγοντας το κατάλληλο διαφημιστικό πλάνο, μπορείς να κερδίσεις είτε likes στη σελίδα και στα posts σου, ή επισκέψεις στην ιστοσελίδα σου, πάντα από το κοινό που σε ενδιαφέρει!

 


Αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι βοήθεια στο στήσιμο ή στη διαχείριση της σελίδας σου; Επικοινώνησε με την ομάδα της Entropia για να μιλήσουμε για τις ανάγκες σου και να στήσουμε την εταιρική σου παρουσία στο Facebook!

 

 

 

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.