Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 14:56

4 τρόποι για μια ιστοσελίδα φιλική προς τον χρήστη

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξέρουμε πόσο χρόνο και προσπάθεια έχετε καταβάλλει για να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα, η οποία αντανακλά το ήθος του brand σας και στοχεύει στην αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Για αυτό και πρέπει να έχετε ως προτεραιότητα την εμπειρία του χρήστη, όταν δημιουργείτε την ιστοσελίδα σας.

Μια ιστοσελίδα μπορεί να παρέχει όλες τις σωστές πληροφορίες, ενδιαφέρον περιεχόμενο και πιασάρικους τίτλους αλλά εάν δεν είναι φιλική προς τον χρήστη δε θα καταφέρει να προσελκύσει το κοινό που της αξίζει. Τώρα, τι εννοούμε όταν λέμε φιλική προς τον χρήστη; Ο όρος απλά αναφέρεται στην ευκολία με την οποία οι χρήστες και οι εν δυνάμει πελάτες σας χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα σας. Εάν η ιστοσελίδα είναι δύσκολη στην περιήγηση, πολύπλοκα σχεδιασμένη ή αργεί πολύ να φορτώσει, οι χρήστες δε θα μείνουν πολλή ώρα και πιθανώς να μην την επισκεφθούν ποτέ ξανά.

Σε κανέναν δεν αρέσει μία σελίδα που αργεί να φορτώσει. Είναι αρκετά ενοχλητικό όταν πατάς σε ένα link και κάνει αρκετά δευτερόλεπτα να να εμφανιστεί. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά στον διαδικτυακό κόσμο, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσα σε δευτερόλεπτα. Εάν η σελίδα σας λοιπόν, μοιάζει να μην είναι φιλική προς τον χρήστη, δείτε πως θα την αναβαθμίσετε.

 

1. Ευκολία στην περιήγηση

Μια ιστοσελίδα δύσκολη στην περιήγηση θα εκνευρίσει τους χρήστες και για αυτό το web design σε αυτό το σημείο είναι κρίσιμο. Κάποιες ιστοσελίδες είναι πολύπλοκες και 'ακατάστατες', όταν το layout τους είναι φτωχά σχεδιασμένο. Θέλετε μια ιστοσελίδα όσο πιο απλή και εύκολη γίνεται. Βασικές λειτουργίες όπως η τοποθέτηση ενός κουτιού αναζήτησης σε εμφανές μέρος, link που οδηγεί απευθείας στην αρχική σελίδα με το logo σας στο επάνω μέρος και η χρήση εικόνων που βοηθούν παρά αποσπούν, στην περιήγηση. Επίσης όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι οργανωμένο σε tabs, κάνοντας την εύρεση διαφόρων κατηγοριών εύκολη για τους χρήστες. Όλο αυτό ίσως ακούγεται απλό αλλά παίζει κύριο ρόλο στην απόδοση της ιστοσελίδας σας.

2. Responsive design

Ένας άλλος κύριος παράγοντας για την απόδοση της ιστοσελίδας σας είναι η βελτιστοποίηση της για την άψογη προσαρμογή της σε κινητές συσκευές. Πλέον όλο και περισσότεροι χρήστες, χρησιμοποιούν τα κινητά ή τα tablets τους, αντί για desktop.Το responsive design λοιπόν, επιτρέπει στην ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται σωστά και να προσαρμόζεται σε κάθε διάσταση οθόνης, σε όλη την γκάμα των κινητών συσκευών, έτσι ώστε ο χρήστης να βλέπει πάντα την καταλληλότερη έκδοση για τη συσκευή που χρησιμοποιεί.

3. Στοιχεία Επικοινωνίας

Με τόσα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι εύκολο να παραλειφθεί το πιο ανθρώπινο στοιχείο σε μία ιστοσελίδα. Τα στοιχεία επικοινωνίας! Είναι πολύ βασικό να παρέχεται η φυσική διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδα σας και όχι μόνο στην αρχική αλλά και σε όλες τις εσωτερικές σελίδες.


4. Συνοπτικό και χρήσιμο περιεχόμενο

Τα κείμενα μέσα στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι σύντομα, σχετικά και κατανοητά. Εάν είναι μεγάλα και πολύπλοκα πολύ πιθανό οι χρήστες να βαρεθούν και να σταματήσουν να διαβάζουν, αφήνοντας τους μια κακή εικόνα για την ιστοσελίδα. Είναι σημαντικό να τονίζονται λέξεις κλειδιά που βοηθούν τον χρήστη να λάβει τις πληροφορίες που θέλει γρήγορα και εύκολα. Απλά και ευανάγνωστα κείμενα λοιπόν.

 


Ευχόμαστε αυτό το άρθρο να σας φάνηκε χρήσιμο! Για τυχόν απορίες ή προβληματισμούς θα χαρούμε να σας ακούσουμε και με την εμπειρία μας, να βοηθήσουμε έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να αποδίδει άψογα.

 

 

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.