Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 15:03

Σε άνοδο το κακόβουλο λογισμικό στα Mac!

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η γενική πεποίθηση όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι λόγω της διαφορετικής φύσης του το Mac OS είναι περισσότερο προστατευμένο από τη μεγάλη γκάμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο πλήττει τα Windows PCs. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση malware στα Mac και η έρευνα της McAfee, δείχνει ότι η άνοδος αυτή συνεχίζεται.

Το McAfee June 2017 Threat Report δείχνει ότι το malware σε Mac έχει ανοδική πορεία, βρήκε σχεδόν 250.000 νέες περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού σε Mac, το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο συνολικός αριθμός για το τρίμηνο είναι 700.000.

Το γράφημα που συνοδεύει την έκθεση δείχνει ξεκάθαρα την ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια. Οι συνολικές περιπτώσεις ήταν κάτω από 100.000 το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και ανέβηκαν στις 500.000 το ίδιο τρίμηνο του 2016.

Υπήρχε η εσφαλμένη αντίληψη ότι τα Mac έχουν ανοσία σε ιούς ή κακόβουλα προγράμματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν ήταν ευάλωτα στο είδος των ιών ή κακόβουλου λογισμικού, με το οποίο μολύνονταν τα PCs.

Ο λόγος που το malware σε Mac είναι σε αύξηση, είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει πιο εξελιγμένο τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και η Apple μέσα από τις διαφημίσεις της έχει σταματήσει να ισχυρίζεται ότι το Mac OS έχει πλήρη ανοσία σε αυτές τις απειλές.

Η αναφορά της McAfee επισημαίνει πως η άνοδος του κακόβουλου λογισμικού στα Mac μπορεί επίσης να αποδοθεί στο adware. Οι κακόβουλες διαφημίσεις έρχονται μέσω hijacked websites ή “σκοτεινών” σελίδων, που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τα Windows, η Apple είναι σε καλύτερη κατάσταση. Κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, βρέθηκαν 700 εκατ. περιπτώσεις malware σε Windows PCs και 700.000 σε Mac.

                                                                                                                                                                                                                                                                                Πηγή: techblog.gr

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.