Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 12:50

Do you...WannaCry?

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης επίθεσης ransomware που έχει καταγραφεί ποτέ,  με το όνομα WannaCry.  Θύματα της επίθεσης ήταν μεγάλοι οργανισμοί όπως η Telefonica στην Ισπανία και ο οργανισμός γερμανικών σιδηροδρόμων. Στη Μ. Βρετανία πάροχοι υπηρεσιών υγείας ενταγμένοι στο εθνικό σύστημα υγείας αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία των ψηφιακών τους συστημάτων. Πέρα από τις γνωστές περιπτώσεις, οι οποίες είχαν και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα, καταγράφηκαν χιλιάδες περιπτώσεις μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που διαπίστωσαν ότι έπρεπε να πληρώσουν τα λύτρα προκειμένου να σώσουν τα αρχεία τους.

Αφού καταλάγιασε ο θόρυβος, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μεταξύ των πελατών μας είχαμε μόλις 3 περιστατικά, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, ως συνέπεια της πιστής τήρησης των πολιτικών backup.

Στην CherryPlus εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ψηφιακής ασφάλειας, ώστε οι υπολογιστές να είναι προστατευμένοι από επιθέσεις. Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει μόλυνση διαθέτουμε τις δικλείδες ώστε να ανακτήσουμε τα αρχεία σας, ακόμα και στην περίπτωση που κρυπτογραφηθούν.

Cloud Backup των αρχείων του server

Το backup δεν βρίσκεται ούτε  στον server, ούτε σε κάποιο εξωτερικό δίσκο ούτε καν στο δίκτυο σας. Τα αρχεία παραμένουν ασφαλή ακόμα και σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Ισχυρή κρυπτογράφηση

Η επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή και του cloud διαθέτει κρυπτογράφηση, ώστε να μην είναι δυνατή η υποκλοπή αρχείων κατά τη μεταφορά.

Zero knowledge

Δεν μας νοιάζει, αλλά ούτε και μπορούμε να δούμε τα αρχεία σας, γιατί αποθηκεύονται στο cloud κρυπτογραφημένα.

Ιστορικότητα backup

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα αρχείο όπως ήταν πριν 1 μήνα, ακόμα και εάν στο μεσοδιάστημα το έχετε αλλάξει.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί μας,  αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν το πλαίσιο ασφάλειας που η επιχείρηση σας έχει ανάγκη,  ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να "κλάψετε" τα αρχεία σας!

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.