Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 11:06

Kατάστημα ρούχων Αλμπάνη-Τζήκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προφίλ :

Το κατάστημα ρούχων Αλμπάνη-Τζήκα "Αφροδίτη" εδρεύει στην Ελασσόνα. Πάνω από πενήντα χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και σεβασμό στον χώρο της ένδυσης. Στην ουσία πρόκειται για ενα δίκτυο καταστημάτων σε Ελασσόνα, Λάρισα και Ν. Πόρους. Επίσης, η πολυετής συνεργασία με μια πλειάδα επώνυμων brands γυναικείων, ανδρικών και παιδικών ενδυμάτων αλλά και πρόσφατες συνεργασίες με οίκους στο χώρο της βάπτισης αλλά και της αθλητικής ένδυσης έχει δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ.

Πρόβλημα :

Ο πελάτης αποφάσισε την εγκατάσταση νέου λογισμικού εμπορικής διαχείρισης (Singularlogic Galaxy), το οποίο θα εγκαθίστατο σε όλα τα υποκαταστήματα. Για λόγους κόστους αλλά και άμεσης ενημερώσης όλων των υποκαταστημάτων δεν ήταν δυνατό να υπάρχει μία κεντρική εγκατάσταση του λογισμικού ανά υποκατάστημα.

Επίσης, στα πλαίσια του project θα δημιουργείτο eshop. Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, η γκάμα των προϊόντων είναι τεράστια, δεν ήταν δυνατή η χειροκίνητη εισαγωγή των ειδών. Παράλληλα, έπρεπε να υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος ενημέρωσης του eshop με αλλαγές σε τιμές, υπόλοιπα αποθήκης, εκπτώσεις κτλ.

Λύση :

Η κεντρική εγκατάσταση του Galaxy επιλέχθηκε να γίνει στο κατάστημα "Tzikas Center" στην Ελασσόνα. Λόγω της θέσης του ήταν δυνατή η διασύνδεση μέσω κεραιών ασύρματης ζεύξης με το κατάστημα "Αφροδίτη". Η σύνδεση με τα καταστήματα της Λάρισας και των Ν. Πόρων υλοποιείται μέσω δικτύου VPN. Με αυτό τον τρόπο όλα τα καταστήματα έχουν την τελευταία πληροφορία όσον αφορά σε αποθέματα κωδικών, αξίες, εκπτώσεις κτλ. Επίσης, ο επιχειρηματίας μπορεί να έχει άμεσα την εικόνα των καταστημάτων μέσω του συστήματος reporting του Galaxy. Παράλληλα, μέσω του συστήματος Loyalty, οι πόντοι που κερδίζει ένας πελάτης μετά από κάποια αγορά μπορούν να εξαργυρωθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα.

Όσον αφορά στον connector με το eshop, ο διαχειριστής του μπορεί να εκτελεί μέσα στην ημέρα τη διαδικασία της ενημέρωσης του eshop με ό,τι αλλαγές έχουν προκύψει στο Galaxy. Πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση αφορά σε:

  • Λεκτικά του είδους (Επωνυμία, Περιγραφή)
  • Φωτογραφίες είδους
  • Κατηγορίες είδους
  • Brand είδους
  • Υπόλοιπο αποθήκης ανά barcode του είδους (Με δυνατότητα αυτόματος διαγραφής ειδών από το eshop όταν έχουν μηδενικό υπόλοιπο)
  • Ειδικά χαρακτηριστικά ανά barcode (Χρώμα, Μέγεθος, Σαιζόν)
  • Αξία είδους ανά τιμοκατάλογο (Στο eshop υπάρχει ειδικός χώρος πρόσβασης για τους πελάτες χονδρικής, οι οποίοι βλέπουν διαφορετικές τιμές για τα είδη από τους πελάτες λιανικής)
  • Εκπτώσεις είδους

Με τη χρήση του connector η διαδικασία ενημέρωσης του eshop έχει απλοποιηθεί και είναι θέμα μερικών λεπτών για τον διαχειριστή ώστε να «ανεβάσει» νέους κωδικούς ή να ενημερώσει υπάρχοντες.

Το ίδιο το eshop παρέχει σημαντικότατες λειτουργίες στους πελάτες, διευκολύνοντας τη διαδικασία επιλογής προϊόντων, την προβολή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, αλλά και τη διαδικασία του checkout και της πληρωμής. Όλα αυτά γίνονται σε περιβάλλον εμπιστευτικότητας για τον επισκέπτη, ώστε να ολοκληρώσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια την αγορά του. Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού οι πωλήσεις του eshop ξεπερνούσαν αυτές των φυσικών καταστημάτων. Πλέον έχει παγιωθεί ένα νέο, εκτος Θεσσαλίας πιστό πελατολόγιο, στο οποίο ο επιχειρηματίας δεν θα είχε πρόσβαση χωρίς το eshop.

Τελευταία άρθρα από τον/την Τεχνικό τμήμα Cherry Plus

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νασιακόπουλος ΑΕ

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.