Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 12:16

Ανάκτηση φωτογραφιών από την κάρτα μνήμης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε όλους έχει συμβεί το ατυχές περιστατικό να χάσουν τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκευμένες σε κάποια κάρτα μνήμης, σε ένα κινητό ή μια κάμερα.

Το πρώτο πράγμα που είναι καλό να γνωρίζετε είναι ότι, όταν γίνεται η διαγραφή ενός αρχείου από μια κάρτα μνήμης, δεν διαγράφεται απολύτως το αρχείο από την κάρτα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο χώρος που καταλάμβανε το αρχείο αυτό μαρκάρεται ως διαθέσιμος.

 

Όσο πιο άμεσα κινήσετε
τη διαδικασία ανάκτησης τόσο περισσότερες
οι πιθανότητες να βρεθούν τα αρχεία σας.

Εάν αποθηκευτεί ένα νέο αρχείο στον χώρο αυτό, τότε το προηγούμενο αρχείο θα χαθεί.

Λύσεις ανάκτησης αρχείων για όλους τους υπολογιστές

Εάν το interface δεν είναι το στοιχείο που σας ενδιαφέρει σε ένα πρόγραμμα, τότε ένα από τα καλύτερα προγράμματα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το PhotoRec από τη CG Security. Διατίθεται δωρεάν τόσο για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows όσο και για εκείνους με λειτουργικό Mac. Το καλό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι αγνοεί το File system και συνεχίζει να ψάχνει για
το αρχείο που σας ενδιαφέρει ακόμη κι αν έχει γίνει format στην κάρτα μνήμης. Το PhotoRec συνεργάζεται με το TestDisk, ένα πρόγραμμα για να κάνετε recovery σε χαμένα partitions σε διάφορα file systems, το οποίο επίσης μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν.

Αφού συνδέσετε την κάρτα μνήμης με την αντίστοιχη θύρα του laptop ή μία εξωτερική θύρα, εκκινήστε το PhotoRec και διαλέξτε την κάρτα σας από τις διαθέσιμες επιλογές. Επειδή εδώ τα ονόματα ενδέχεται να διαφέρουν, καλό είναι να δείτε τα μεγέθη για να καταλάβετε ποια είναι η δική σας κάρτα. Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε FAT32, να πατήσετε Enter, μετά Other και μετά ξανά Enter. Στο επόμενο στάδιο έχετε τις επιλογές Free ή Whole. Την πρώτη χρησιμοποιείτε για να ανακτήσετε αρχεία που έχουν διαγραφεί, αν όμως έχετε corrupted αρχεία, επιλέξτε Whole.

H επόμενη κίνηση είναι να καθορίσετε πού θα αποθηκευτούν τα ανακτημένα αρχεία, και αυτό το επιλέγετε με τα βελάκια μέχρι να βρείτε τον φάκελο που σας βολεύει. Με το C δίνετε την εντολή. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η ανάκτηση των αρχείων εξαρτάται από τον όγκο των αρχείων αυτών.

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.