Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 12:04

Βιβλίο: Δίκτυα και Διαδίκτυα Υπολογιστών

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

H Cherry Plus προτείνει να διαβάσετε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το βιβλίο "Δίκτυα και διαδίκτυα υπολογιστών" - 6η αμερικανική έκδοση.

Γραμμένο από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό, το βιβλίο αυτό καλύπτει όλα τα θέματα της δικτύωσης

–από τις εφαρμογές και τα πρωτόκολλα του Internet μέχρι τις λεπτομέρειες χαμηλού επιπέδου, όπως η μετάδοση δεδομένων και η καλωδίωση– και δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατανοήσει πώς χρησιμοποιούν τα πρωτόκολλα το υποκείμενο υλικό και πώς αξιοποιούν οι εφαρμογές τη στοίβα των πρωτοκόλλων για να προσφέρουν λειτουργικότητα.

Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο εργαλείο, τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους επιστήμονες των υπολογιστών που αναζητούν μια σαφή, ευρύτερη κατανόηση των δικτύων υπολογιστών.

Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο εργαλείο, τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους επιστήμονες των υπολογιστών που αναζητούν μια σαφή, ευρύτερη κατανόηση των δικτύων υπολογιστών.

 Η νέα (έκτη αμερικανική) έκδοση είναι πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη, και περιλαμβάνει:

  • Ένα νέο κεφάλαιο αφιερωμένο στην τεχνολογία SDN, μια νέα τεχνολογία που έχει την προοπτική να αλλάξει τόσο τα οικονομικά δεδομένα της δικτύωσης όσο και τον τρόπο διαχείρισης των δικτύων, υιοθετώντας ανοικτά πρότυπα και επιτρέποντας στους διαχειριστές να αυτοματοποιούν τον μαζικό έλεγχο και τη διευθέτηση των στοιχείων ενός δικτύου.
  • Νέα ύλη που καλύπτει μια νέα χρήση του Internet: την επικοινωνία μεταξύ μηχανών με τη βοήθεια ενσωματωμένων συστημάτων που μπορεί να περιέχονται σε διάφορες συσκευές. Στις εφαρμογές περιλαμβάνονται ο οικιακός αυτοματισμός, τα έξυπνα δίκτυα, η ασφάλεια και τα συστήματα λιανικής πώλησης. Επίσης, εξετάζεται η τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης ZigBee, η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών δικτύων πλέγματος χαμηλού κόστους.
  • Ανανεωμένη ύλη που ενσωματώνει σε κάθε κεφάλαιο τα πρωτόκολλα IPv4 και IPv6, καθώς και βελτιωμένη περιγραφή της τεχνολογίας MPLS.

 Την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης υλοποίησε ο Παναγιώτης Φουληράς, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Ο Δρ Douglas Ε. Comer είναι διακεκριμένος καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Purdue, όπου διδάσκει μαθήματα με αντικείμενο τη δικτύωση υπολογιστών, τη διαδικτύωση, την αρχιτεκτονική υπολογιστών και τα λειτουργικά συστήματα. Παλαιότερα υπήρξε αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας της Cisco Systems, είναι σύμβουλος εταιρειών, έχει γράψει μια σειρά από κορυφαία σε πωλήσεις τεχνικά βιβλία και είναι ένας από τους ερευνητές που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του Internet στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980.

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.