Entropia Team

Entropia Team

Μία ευρεία, νεανική, δημιουργική και καταρτισμένη ομάδα επαγγελματιών συνεργάζεται με μοναδικό σκοπό την άμεση και πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών σου. Η entropia συνδυάζει αρμονικά όλους τους τομείς που εξασφαλίζουν την επιτυχία του εγχειρήματός σου. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ιστοσελίδων & e-shop, η διαφήμιση, οι γραφιστικές εφαρμογές, η επεξεργασία εικόνας & βίντεο, η δημιουργία mobile εφαρμογών, είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η ομάδα μας.

Η σκέψη για την οργάνωση μιας μικρής αλλά πολυσύνθετης ομάδας νέων ανθρώπων ξεκίνησε από το Δημήτρη. Βρεθήκαμε λοιπόν, σε ένα γραφείο στη Λάρισα και στήσαμε κάτι που συνεχώς εξελίσσουμε. Ο καθένας από μας εξειδικευμένος στον τομέα του και όλοι μαζί φροντίζουμε για την καλύτερη ποιότητα. Η επιμονή στη λεπτομέρεια μας αρέσει. Μεταξύ μας μιλάμε για όμορφες εικόνες, για ολοκληρωμένες παρουσίες, για καινοτόμες ιδέες. Χτίζουμε σχέσεις, εμπειρίες και brands. Κάνουμε κάθε project να πετάξει!

URL Ιστότοπου: http://www.entropiabloc.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Optimum Trust με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων, επιδοτούμενων προγραμμάτων ανάπτυξης επιχειρήσεων, συστημάτων διαχείρισης ποιότητας , εκπόνησης και υλοποίησης business plan και χρηματοοικονομικών μελετών ιδιωτικών επιχειρήσεων και κρατικών φορέων, εξυπηρετεί πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρία διαθέτει συμβούλους με υψηλή εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση, με εμπειρία και επαγγελματική γνώση και επάρκεια, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ιδιοκτήτρια της Fructus Olympo που παράγει και διακινεί σπιτικά προϊόντα από καρπούς του Ολύμπου, ανέθεσε στην entropia το σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας της εταιρίας. Επιθυμία της πελάτισσας ήταν να προσαρμοστεί στο λογότυπο το χειρόγραφο σχέδιο του λεκτικού, που μέχρι εκείνη τη στιγμή σχεδίαζε μόνη της πάνω στα προϊόντα. Έτσι λοιπόν, ο λογότυπος σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να ταιριάζει με το χειρόγραφο χαρακτήρα του λεκτικού, ενώ ο σχεδιασμός βασίστηκε στο στοιχείο του καρπού. Τα τρία σκιτσάκια του σήματος δηλώνουν την καλλιέργεια των καρπών και τη μετέπειτα παρασκευή των προϊόντων της Fructus. Αυτό που θέλει να επικοινωνήσει το σήμα είναι το στοιχείο της φροντίδας και της αγνότητας του σπιτικού προϊόντος.

Ο λογότυπος επιλέχθηκε να είναι μονόχρωμος σε σκούρο καφέ χρώμα, ενώ για την παραγωγή της εταιρικής ταυτότητας χρησιμοποιήσαμε craft χαρτί. Στο σχεδιασμό της επαγγελματικής κάρτας, του επιστολόχαρτου, του φακέλου και της σακούλας, ενσωματώσαμε το στοιχείο του πράσινου καρό υφάσματος που προσδίδει τον οικοτεχνικό χαρακτήρα στην ταυτότητα των προϊόντων.

H Ένωση Διακοσμητών Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη δημιουργία των ιστοσελίδων της, ανέθεσε στην entropia τη δημιουργία των λογοτύπων των events που οργανώνει στα πλαίσια του προγράμματος δράσεών της. Πιο συγκεκριμένα, μας ζητήθηκε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό προτάσεων για τα σήματα των τριών διαγωνισμών που διοργανώνει, καθώς και του ετήσιου Interior Designers Gala. Για κάθε ένα από τα 4 λογότυπα, κατατέθηκαν τουλάχιστον 2 προτάσεις, από τις οποίες οι άνθρωποι της Ένωσης επέλεξαν τα τελικά σήματα.

Interior Design Gala

Βασικό στοιχείο είναι ένα σύμβολο που δημιουργείται από τα αρχικά γράμματα ID [Interior Designers], το οποίο περιστρεφόμενο κατά 90° παραπέμπει στο αρχικό γράμμα G [Gala]. Ο λόγος που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί το ζεύγος των συμβόλων είναι η άμεση αναγνωρισιμότητα που μπορεί να πετύχει. Ταυτόχρονα, η χρήση των συμβόλων μπορεί να επεκταθεί και στη σύνθεση ενός pattern, πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί η σχεδίαση της υπόλοιπης ταυτότητας του Gala, όπως τα newsletter, οι προσκλήσεις, οι τσάντες κλπ.

Ετήσιος φοιτητικός διαγωνισμός 2014-2015

Το μεγάλο λεκτικό του συγκεκριμένου λογοτύπου ήταν θέμα για προβληματισμό κατά το σχεδιασμό του. Αποφασίστηκε λοιπόν να δοθεί έμφαση στο αντικείμενο του σχεδιασμού [το ιδανικό νηπιαγωγείο], το οποίο τοποθετείται μέσα σε έναν κύκλο που διαγράφεται ως συνέχεια της λέξης “σχεδιάζοντας”. Για το υπόλοιπο λεκτικό του λογοτύπου χρησιμοποιείται λιτή γραμματοσειρά, ώστε να υπερτονιστεί η γραφή του βασικού στοιχείου.

Διαγωνισμός Show Your Project 2015

Στο σήμα του διαγωνισμού, η φράση YOUR PROJECT δείχνει να εμφανίζεται μέσα από μία διαγώνια σχισμή, δίνοντας έτσι έμφαση στο νόημα της λέξης SHOW. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο βασικός λόγος για τη διοργάνωση ενός τέτοιου διαγωνισμού για επαγγελματίες, που δεν είναι άλλος από την “αποκάλυψη” του σύγχρονου έργου του Design σε ένα ευρύτερο κοινό και η επισήμανση του επαγγελματικού ρόλου των σχεδιαστών – μελετητών.

Διαγωνισμός πτυχιακές εργασίες 2015-16

Ο τίτλος του διαγωνισμού εφαρμόζει σε ένα γεωμετρικό σχήμα, αποτελούμενο από πολύχρωμα τετράγωνα πλακίδια. Η πολυχρωμία του σχήματος είναι μία αναφορά στην ελευθερία της σκέψης που χαρακτηρίζει τις εργασίες των σπουδαστών, όπως και στην ποικιλία και διαφορετικότητα που μπορεί να προκύψει από τη συλλογή των εργασιών. Τα γράμματα της φράσης ΒΡΑΒΕΙΑ 2015/2016 τοποθετούνται διακριτικά στα δύο όρια του σχήματος, παίρνοντας το χρώμα του αντίστοιχου τετραγώνου, σαν να αποτελούν συνέχειά του.

Η Orient Bikes είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ποδηλάτων, ενώ ταυτόχρονα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος τριών μεγάλων γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα. Η ομάδα μας δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της Orient Bikes για συνεργασία στην ανανέωση της εταιρικής της ιστοσελίδας. Βασικός στόχος ήταν η διαφοροποίηση από το ύφος που έχει συνηθίσει ο χρήστης κατά την επίσκεψή του σε σελίδες παρουσίασης ποδηλάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μιας φιλικής, σαφούς και γρήγορης πλοήγησης. Την αναλυτική παρουσίαση των ποδηλάτων της orient και των τριών brands που εισάγει, ντύνουν κινούμενα και στατικά γραφικά, ειδικά σχεδιασμένα για να συμβαδίζουν με το ύφος του ετήσιου καταλόγου.

Το συγκρότημα Pacithea Villas βρίσκεται στην περιοχή του Πηλίου, στο χωριό Μηλιές. Αποτελείται από δύο πλήρως εξοπλισμένες βίλλες, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται και μία τρίτη. Η entropia ανέλαβε την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας με ενσωματωμένο σύστημα online κρατήσεων, αλλά και προβλεπόμενες λειτουργίες για άτομα με αναπηρία.. Έτσι λοιπόν, η σελίδα παρουσιάζει με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και φιλικό προς το χρήστη τρόπο τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως η περιήγηση σε πανοραμικές φωτογραφίες, ενώ η περιγραφή της κάθε βίλλας περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες, ταξινομημένες ανά χώρο με τη χρήση accordion tabs. Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την περιοχή και τις δραστηριότητες που μπορεί να επιλέξει κατά την διαμονή του σε μία από τις βίλλες.

Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την 19η Οκτωβρίου 1922, ενώ είναι από τις πρώτες εφημερίδες με παρουσία στο Internet. Όταν αναλάβαμε την ανακατασκευή του website γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό project. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα δημοσίευσης της αρθρογραφίας από όλους τους δημοσιογράφους μέσω συγκεκριμένου workflow, ενώ περιλαμβάνονται και ειδικοί αυτοματισμοί όπως ανάρτηση του φύλλου ημέρας και πρόσβαση μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας. Στόχος εξ αρχής ήταν να μπορεί ο επισκέπτης να περιηγηθεί εύκολα και γρήγορα μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών. Επίσης, υπάρχει σύστημα διαχείρισης διαφημίσεων, το οποίο συντηρείται πλήρως από το διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας. Το eleftheria.gr είναι ένα website που διαρκώς εξελίσσεται και συνεχώς προστίθενται νέα εργαλεία.

Το κατάστημα ρούχων Αφροδίτη εδρεύει στην Ελασσόνα με δίκτυο καταστημάτων σε Ελασσόνα, Λάρισα και Ν. Πόρους. Οι άνθρωποι του Afroditi online store αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία πλήρη ανανέωση του ήδη πετυχημένου eshop τους και με χαρά δεχτήκαμε αυτή τη συνεργασία. Στόχος ήταν ο εκσυγχρονισμός τόσο της εικόνας όσο και των λειτουργιών του καταστήματος, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο user experience. Τα είδη στο eshop ενημερώνονται αυτόματα από το backoffice με τις περιγραφές, τιμές, εικόνες και όποια άλλη πληροφορία απαιτείται. Επιπλέον, μέσω της σύνθετης αναζήτησης, ο χρήστης ορίζει τα κριτήριά του και έχει έτσι τη δυνατότητα να βρει εύκολα αυτό που χρειάζεται, μέσα σε μία τεράστια ποικιλία προϊόντων. Ο μεγάλος αριθμός κωδικών αποτέλεσε για εμάς πρόκληση, τόσο σε ότι αφορά στη δυνατότητα εύκολης διαχείρισής τους, όσο και στη σωστή πλοήγηση του χρήστη ανάμεσα τους.

Οι Θεσσαλικές Επιλογές αποτελούν το πρώτο και μακροβιότερο μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης στη Λάρισα και στη Θεσσαλία και εκδίδεται από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ελευθερία. Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ελευθερίας, προχωρήσαμε στη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού, για το οποίο η δημοσιογραφική ομάδα έθεσε υψηλά standards λειτουργικότητας, καλαισθησίας και ευχρηστίας. Η αρχική σελίδα και οι σελίδες της κάθε κατηγορίας άρθρων είναι δομημένες με τρόπο ώστε να εμφανίζονται όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης. Επιπλέον, στην πλαϊνή στήλη εμφανίζονται το τεύχος του μήνα, διαφημιστικά banners καθώς και τα τελευταία άρθρα σε μορφή timeline. Η προσοχή που δώσαμε τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργία, έχουν ως αποτέλεσμα μία ιστοσελίδα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού περιοδικού με φρέσκια εικόνα.

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.