Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 14:47

H Cherry Plus σας παρουσιάζει την ταχύτερη σειρά Powerline

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Powerline μεταφέρει το δικτυακό σήμα μέσα απο τα ηλεκτρικά καλώδια του σπιτιού

To starter kit τής σειράς dLAN 1200+ της Devolo είναι η ταχύτερη σειρά Powerline προϊόντων που διαθέτει η γερμανική εταιρεία. Σειρά αυτή τη φορά έχει το starter kit της σειράς που βάζει στην εξίσωση και την ασύρματη συνδεσιμότητα.

 

Το kit περιλαμβάνει δύο προσαρμογείς. Οι προσαρμογείς δεν είναι ίδιοι, καθώς μόνο ο ένας προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα και ξεχωρίζει από τον μεγαλύτερο όγκο του, από το κουμπάκι με το σήμα του Wi-Fi και από τις δύο υποδοχές Gigabit LAN. Όπως και οι άλλοι προσαρμογείς της εταιρείας, διαθέτουν πρίζα Sucko με ασφάλεια των 16A, ενώ βγαίνουν μόνο σε λευκό χρώμα με απαλές στρογγυλεμένες άκρες.

Για τη σύνδεσή τους, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον ένα σε μία πρίζα κοντά στο modem/router σας και τον δεύτερο στον χώρο που θέλετε την επιπρόσθετη ασύρματη δικτύωση. Ο κάθε προσαρμογέας φέρει ένα πλήκτρο κρυπτογράφησης, το οποίο αρκεί να πιέσετε για ένα δευτερόλεπτο στον ένα αντάπτορα και να επαναλάβετε τη διαδικασία και στον δεύτερο εντός δύο λεπτών. Προσοχή μόνο, γιατί στον αντάπτορα με το Wi-Fi ο εν λόγω διακόπτης βρίσκεται στην πρόσοψη, ενώ στους υπόλοιπους αντάπτορες στο πλάι.

Η ενεργοποίηση του Wi-Fi γίνεται από τον σχετικό διακόπτη, ωστόσο όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν στην ασύρματη σύνδεση πραγματοποιούνται μέσα από το Web interface της συσκευής.

H πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει απευθείας, αν και εφόσον γνωρίζετε την IP του αντάπτορα, παρόλα αυτά μπορείτε πολύ εύκολα να το ανοίξετε μέσω του Devolo Cockpit, του δωρεάν λογισμικού για τη διαχείριση των προσαρμογέων τής εταιρείας. Αφού εγκαταστήσετε το Cockpit, αυτό θα εντοπίσει όλους τους προσαρμογείς που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας, και στη συνέχεια επιλέγοντας τον αντάπτορα με το Wi-Fι, μπορείτε να μεταβείτε στο Web interface, ανοίγοντας το μενού με το βελάκι δίπλα στην απεικόνιση του προσαρμογέα και πατώντας το “Configuration page of the adapter”.

Το Web interface είναι πολύ απλό, λιτό και κατανοητό. Θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη λειτουργία του προσαρμογέα ως access point, να χρονοπρογραμματίσετε τη λειτουργία του, να ρυθμίσετε την πρόσβαση που έχουν τα παιδιά σας στο Wi-Fi, να στήσετε ένα guest Wi-Fi προκειμένου να δεχτείτε χρήστες που να έχουν πρόσβαση στο Ιnternet αλλά να μη βλέπουν το τοπικό σας δίκτυο, αλλά και να φιλτράρετε την πρόσβαση με βάση
τη MAC address. Αν πάλι θέλετε να στήσετε ένα δίκτυο από ασύρματους προσαρμογείς, η Devolo επιτρέπει μέσω της λειτουργίας Wi-Fi move να “αντιγραφούν” οι ρυθμίσεις σας σε όλους τους προσαρμογείς με μία κίνηση.

Για τις δοκιμές μας, χρησιμοποιήσαμε σε ένα τυπικό οικιακό περιβάλλον 85 τετραγωνικών μέτρων, και οι αντάπτορες ανέλαβαν να συνδέσουν το σαλόνι με το δωμάτιο που βρισκόταν το modem/router στην άλλη άκρη του σπιτού, αντικαθιστώντας ένα kit dLAN 650+. Έχοντας εμπειρία από το απλό dLAN 1200+ starter kit, δεν είχαμε εκπλήξεις αναφορικά με την ενσύρματη σύνδεση, και η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από το ένα σημείο στο άλλο κινήθηκε στην περιοχή των 30MB/sec. Η προσθήκη όμως του Wi-Fi ac μας επέτρεψε να καταργήσουμε τα καλώδια του Ethernet στο σαλόνι, μοιράζοντας ασύρματα Internet στη smart TV και στις κονσόλες. Επίσης, καθώς το Devolo υποστηρίζει Wi-Fi ac, είχαμε σημαντικά ταχύτερη σύνδεση από το κινητό μας, με την ταχύτητα να ξεπερνάει τα 150Mbit.

Αν και δεν είναι οικονομικό, το dLAN 1200 Wi-Fi ac kit είναι
η καλύτερη λύση που έχουμε δοκιμάσει έως σήμερα για την επέκταση της δικτύωσης στο περιβάλλον σας, αφού συνδυάζει απλότητα, ταχύτητα και μεγάλη ευελιξία.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Devolo dLAN 1200+Wi-Fi ac

Ταχύτητα 2x Ethernet 10/100/1.000Mbps, Powerline 200/500/600/1.200Μbps, Wi-Fi b/g/n/ac dual-band

Συνδεσιμότητα
1x Ρεύματος [16Α], 2x RJ45

Κρυπτογράφηση 128-bit

Εμβέλεια400 μέτρα [Powerline], 300 [Wi-Fi]

Κατανάλωση 2,2W [standby], 8,1W [τυπική], 10,4W [μέγιστη] Διαστάσεις 152x76x40mm
Web : Devolo dLAN 1200+Wi-Fi ac

Διάθεση Cherry Plus T:2410579777 URL: WWW.CHERRY.GR

Εγγύηση 3 έτη