Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:39

"Μεταφερθείτε στο χώρο" με το Microsoft Holoportation

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Microsoft έχει πραγματοποιήσει επίδειξη αρκετών projects που σχετίζονται με την συσκευή Mixed-Reality της εταιρείας Hololens, και το συγκεκριμένο που έχει την ονομασία “Holoportation” είναι από τα εντυπωσιακότερα.

 


Το νέο project του τμήματος Microsoft Research είναι η δυνατότητα θέασης του ζωντανού ολογράμματος ενός ατόμου σε διαφορετική τοποθεσία. Το video που διέθεσε η Microsoft, αποκαλύπτει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την συγκεκριμένη δυνατότητα, που μοιάζει σαν να προέρχεται από το σύμπαν του… Star Wars.


Αυτή την περίοδο, απαιτείται αρκετός εξοπλισμός για να φτάσει η επικοινωνία με ολογράμματα στον πραγματικό κόσμο: το άτομο του οποίου το ολόγραμμα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο πρέπει να καταγράφεται από όλες τις γωνίες από αρκετές κάμερες 3D, οι οποίες καταγράφουν τόσο τις κινήσεις όσο και την ομιλία του.


Το αποτέλεσμα στην συνέχεια μεταδίδεται στην συσκευή Hololens, που προβάλλει το ολόγραμμα για τον χρήστη που το φοράει στον χώρο που βρίσκεται. Επιπλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί εγγραφή του “holoportation”, για αναπαραγωγή σε μελλοντικό χρόνο, ενώ μπορεί να γίνει και σμίκρυνση για την εφαρμογή του σε διάφορες επιφάνειες.

 

Δείτε το σχετικό Video:

 

 

Πηγή: Insomnia.gr

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.