Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 12:21

Το PC Master σταμάτησε την κυκλοφορία του στα περίπτερα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

(Ένα ωραίο αφιέρωμα του Μαρίλη Νικολή για το IGN GREECE τον Ιούνιο του 2015)

Τα τελευταία χρόνια η έντυπη επικοινωνία χαροπαλεύει στα ράφια των περιπτέρων, καθώς το internet και οι ανεπτυγμένες ιστοσελίδες κρατούν τον πυρήνα της άμεσης, γρήγορης και (φυσικά) δωρεάν ενημέρωσης.

 

Όσον αφορά όμως την έντυπη ενημέρωση σχετικά με τα αγαπημένα μας video games, εδώ και αρκετά χρόνια το ιστορικό περιοδικό PC Master κρατούσε σθεναρά το μονοπώλιο, καθώς όλα τα υπόλοιπα περιοδικά του είδους έχουν βάλει λουκέτο προ πολλού. Ένα περιοδικό το οποίο ανάμεσα στα 26 χρόνια κυκλοφορίας του, έχει περάσει από πολλά κύματα, ένδοξες μέρες, δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα, κρατώντας αλώβητη την ποιότητα, τον οικείο χαρακτήρα, την συνέπεια αλλά και το μεράκι του περιεχομένου του.

Tο πρώτο ηρωικό τεύχος (Σεπτέμβριος 1989)

Δυστυχώς όμως εκείνο που πολλοί από εμάς φοβόμασταν, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, έπειτα από την ανακοίνωση της Compupress πως το περιοδικό θα σταματήσει να κυκλοφορεί στα περίπτερα.

"Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η οικονομική αιμορραγία που προκαλεί το συγκεκριμένο έντυπο, κυρίως λόγω της στροφής της πλειονότητας των αναγνωστών στο δωρεάν ιντερνετικό περιεχόμενο αλλά και (κυρίως) λόγω της αντίστοιχης 'στροφής' της διαφήμισης στις διαδικτυακές ατραπούς προβολής, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί." αναφέρει o αρχισυντάκτης του περιοδικού Παύλος Δημόπουλος.

Η εταιρεία προτείνει στο κοινό ένα νέο μοντέλο για το περιοδικό, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές

Μπορεί λοιπόν το PC Master να χάνει μια μάχη, όμως ακόμα δεν φαίνεται να έχει χάσει τον πόλεμο, καθώς μέσα από μια ανακοίνωση στο forum του περιοδικού, η Compupress καλεί τους φανατικούς αναγνώστες να στηρίξουν πλέον έμπρακτα το περιοδικό μέσα από τις συνδρομές τους. Έτσι λοιπόν η εταιρεία προτείνει στο κοινό ένα νέο μοντέλο για το περιοδικό, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές, δίχως να περνάει από την επίπονη και δαπανηρή διαδικασία διαμοιρασμού στα περίπτερα.

Ένα αγαπημένο και πλούσιο τεύχος των τελευταίων ετών

Ο Έλληνας δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε συνδρομητικά μοντέλα και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, καθώς πρόκειται για μία αρκετά σημαντική δέσμευση από μέρους του και, ίσως, ακόμη και περιορισμό στην ελευθερία επιλογής του. Όμως ο gamer έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια και ότι δεν φοβάται τη δέσμευση και ότι στηρίζει χωρίς όρους αυτό που αγαπάει. Θέλετε και παραδείγματα; Από τη μία τα συνδρομητικά MMOs και από την άλλη το crowdfunding. " εξηγεί ο Παύλος. "Έτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε όλοι όσοι αγαπάμε το PC Master είναι να κάτσουμε και να συλλογιστούμε αν είμαστε περισσότερο μέσοι Έλληνες ή αν είμαστε περισσότερο gamers.

Σε περίπτωση λοιπόν που ανήκετε στους παλαίμαχους αναγνώστες του περιοδικού που ξεροστάλιαζαν στα περίπτερα περιμένοντας να δουν τι εκπλήξεις επιφυλάσσει το επόμενο τεύχος, ή σε όσους χρησιμοποιούσαν το PC Master ως βίβλο στα αγαπημένα παιχνίδια τους μέσω των walkthroughs και των Hints & Tips, ή ακόμα και σε εκείνους που αναπολούν με νοσταλγία τις ένδοξες ημέρες του, τότε μήπως ήρθε η ώρα να δείξετε έμπρακτα την αφοσίωση σας στο αγαπημένο σας περιοδικό; Μπορείτε λοιπόν να επισκεφθείτε την σχετική ανακοίνωση στο Forum του PC Master δηλώνοντας την επιθυμία σας να γίνετε συνδρομητές (ή όχι), αλλά και να εκφράσετε την δική σας άποψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ήδη αρκετοί από τους αναγνώστες έχουν δώσει το ηχηρό παρόν τους στο εν λόγω forum, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους το μοναδικό gaming περιοδικό που έχει απομείνει στην Ελλάδα.