Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 12:01

Εφαρμογή προστασίας ιδιωτικότητας στα Social Media

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

H κοινωνική δικτύωση και το sharing φωτογραφιών, βίντεο, σκέψεων αλλά και οτιδήποτε άλλου περάσει από τον νου μας έχουν τις καλές και διασκεδαστικές τους πτυχές, ωστόσο ενέχουν και αδιαμφισβήτητους κινδύνους για την ιδιωτικότητά μας.

 

Οι σχετικές ρυθμίσεις ασφαλείας και προστασίας τού εκάστοτε site ή εφαρμογής προσφέρουν φυσικά κάποιες βασικές δικλείδες ασφαλείας, αλλά το γεγονός ότι είναι τόσα πολλά και διαφορετικά, αλλά και ότι αλλάζουν διαρκώς όρους και προϋποθέσεις καθιστά το τοπίο αρκετά νεφελώδες.

Η δωρεάν λύση MyFacePrivacy υπόσχεται να σας απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον [ψηφιακό μεν, ενοχλητικό δε] πονοκέφαλο. Αναλαμβάνει να διαχειριστεί και να ανανεώσει αυτόματα τις ρυθμίσεις ασφαλείας σε Facebook, Google+, Twitter και LinkedIn στα επιθυμητά επίπεδα.

Η εγκατάσταση είναι απλή και μάλιστα σας επιτρέπει να συνδέσετε παραπάνω από έναν λογαριασμούς, αλλά μην προσπεράσετε στα γρήγορα τα παράθυρα που εμφανίζονται, γιατί θα “φυτέψει” ένα –αναμενόμενο για δωρεάν πρόγραμμα, αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικό– add-on [Multi Search] σε όλους τους browsers και θα αλλάξει την default μηχανή αναζήτησης. Προφανώς, πρέπει να του δώσετε πρόσβαση σε όλους τους social λογαριασμούς σας, δηλώνοντας τους κωδικούς ασφαλείας, κάτι που ίσως ενοχλήσει τους πιο καχύποπτους.

Οι επιλογές στα διάφορα επίπεδα ασφαλείας είναι σαφείς ακόμη κι από πρωτάρηδες της κοινωνικής δικτύωσης [π.χ. στο Facebook το προτεινόμενο: “μοιράζομαι φωτογραφίες μόνο με φίλους και προσωπικές πληροφορίες μόνο με κοντινούς φίλους”].Αντίστοιχες είναι οι ρυθμίσεις ασφαλείας για το Google+, ενώ για το Twitter και το LinkedIn υπάρχουν μόνο δύο επίπεδα.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε και τους λογαριασμούς των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, και ειδικά αν έχετε παιδιά, προσφέρεται ένα ειδικό κιτ προστασίας που καταγράφει τις ύποπτες κινήσεις και σας ειδοποιεί για αλλαγές κωδικών ή επιπέδων ασφάλειας.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν,είναι συμβατή με όλους τους σύγχρονους browsers και μπορείτε να τη βρείτε στο www.myfaceprivacy.com