Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 13:56

Δημιούργησε το επαγγελματικό promo video της επιχείρησής σου και προσέλκυσε περισσότερους πελάτες

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το βίντεο κυριαρχεί πλέον online. Στην πραγματικότητα, προβλέπεται να κατακλύσει το Διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια. Η Cisco εκτιμά ότι η κυκλοφορία βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 82% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο έως το 2021.

Η πλειοψηφία του περιεχομένου στο διαδίκτυο βασίζεται ήδη σε βίντεο. Και ο αριθμός αυτός μόνο θα αυξηθεί. Γιατί; Οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να διαβάζουν περιεχόμενο βασισμένο σε κείμενο, αλλά είναι πιο δύσκολο να καταγράψουν τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν και να κρατήσουν την προσοχή τους. Μια μελέτη από το Nielsen Norman Group , διαπίστωσε ότι οι επισκέπτες, κατά μέσο όρο, διαβάζουν μόνο το 20% μιας  σελίδας στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι το 80% του κειμένου και του περιεχομένου της σελίδας σου δεν διαβάζεται καν.

Οι άνθρωποι πλέον θέλουν άμεση πληροφορία. Δεν θέλουν  να διαβάσουν μια δημοσίευση 3.000 λέξεων για να λάβουν τις πληροφορίες τους. Αυτή η τάση γίνεται όλο και πιο εμφανής στο ψηφιακό μάρκετινγκ καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονται στην εφαρμογή της διανομής περιεχομένου βίντεο.

Τα βασικά στοιχεία ενός βίντεο  

1. Κράτησε το σύντομο και περιεκτικό

Ένα έως δύο λεπτά φαίνεται να είναι ο χρυσός κανόνας του περιεχομένου βίντεο στο διαδίκτυο σύμφωνα με τη μελέτη της Wistia. Αναλύθηκαν 564.710 βίντεο και περισσότερες από 1.3 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο για την καταγραφή αυτών των δεδομένων. Δες την απότομη πτώση που υπάρχει μετά το πέρας των 2 λεπτών προβολής:  

2. Ανάπτυξε ένα συναρπαστικό σενάριο

Το πρώτο βήμα για την παραγωγή οποιουδήποτε  βίντεο προώθησης είναι το σενάριο. Χρειάζεσαι ένα σενάριο βίντεο που θα προσελκύσει τους πελάτες σου και θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον. Το σενάριο αυτό μπορείς με λίγη φαντασία και με βάση την υπάρχουσα σελίδα προορισμού, να το ανακαλύψεις και μόνος!

 

3. Βρες το σωστό στυλ για την αγορά-στόχο

Στη συνέχεια, πρέπει να καταλάβεις ποιο ύφος  βίντεο είναι καλύτερο για την αγορά-στόχο. Το κλειδί εδώ είναι να κατανοήσεις την αγορά και τι θέλουν να δουν οι πελάτες σου. Για αρχή, πραγματοποιείται σίγουρα κάποια βασική έρευνα ανταγωνιστών ή αναζήτηση των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. 

 

Επικοινώνησε με την ομάδα της Entropia, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε παρέα το συναρπαστικό video που θα παρουσιάζει την επιχείρησή σου!

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.