Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 13:52

Για την κατασκευή της ιστοσελίδας σου χρειάζεσαι την καλύτερη ομάδα!

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις τη δική σου εταιρική ιστοσελίδα ή να ανακατασκευάσεις την υπάρχουσα. Τι χρειάζεσαι όμως πραγματικά για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας που να είναι λειτουργική, εκτός από τον γνωστό σε όλους developer; Λογικό να θες να βελτιώσεις την online παρουσία σου και να αυξήσεις την επισκεψιμότητά σου προσελκύοντας νέα leads. Για να το πετύχεις αυτό δεν χρειάζεσαι όμως απλώς ένα website, αλλά μια δυνατή μηχανή που θα αποδίδει στο έπακρο! Επομένως, χρειάζεσαι και μια εξειδικευμένη ομάδα που θα το κάνει το όραμά σου πράξη - όπως η ομάδα της Entropia.

Μια ομάδα έργου για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας λοιπόν, πρέπει να περιλαμβάνει:

Marketing Specialist
O Marketing Specialist θα αναλύσει την μέχρι τώρα λειτουργία της ιστοσελίδας σου, εάν υπάρχει, σε επίπεδο traffic και συμπεριφοράς χρήστη, θα κατανοήσει τους επιχειρηματικούς σου στόχους και θα δημιουργήσει ένα πλάνο για το σχεδιασμό ενός website που θα πετυχαίνει αυτούς τους στόχους. Επίσης θα καθορίσετε μαζί το «κοινό-στόχος» σου (Buyer Personas) και θα χαρτογραφήσετε το ταξίδι ενός πιθανού πελάτη.

 


Graphic Designer
Το περιεχόμενο ενός website, όπως προείπαμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για οπτικό περιεχόμενο το οποίο είναι αυτό που τραβάει την προσοχή του επισκέπτη. Ένας Web Developer υλοποιεί την αισθητική που έχει καθορίσει πρώτα ένας Graphic Designer, ενισχύοντας έτσι την εικόνα της επιχείρησής σου και την εμπειρία του χρήστη.

 

Web Developer
Ο Web Developer είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του website το οποίο θα προσφέρει άριστη εμπειρία χρήσης από όλες τις συσκευές. Η διαδικασία αυτή απαιτεί πολλές δοκιμές και για την διασφάλιση της ποιότητας, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με την κάθε επιχείρηση.

 

 

Κειμενογράφο
Ο κειμενογράφος είναι παρεξηγημένη ειδικότητα καθώς πολλοί πιστεύουν πως είναι πολύ εύκολο να γράψεις 2-3 παραγράφους.Ο Κειμενογράφος είναι εκείνος που φροντίζει ώστε να παραχθεί περιεχόμενο το οποίο οι μηχανές αναζήτησης θα θεωρήσουν "ποιοτικό" αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Επιπλέον,ο φροντίζει για τη συνολική εικόνα του κειμένου προκειμένου να μην υπάρχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.

SEO expert
Ο SEO expert είναι αυτός που βελτιστοποιεί το website σου σύμφωνα με τα πιο επίκαιρα SEO practices, έτσι ώστε να προσελκύσει στη σελίδα σου το σωστό κοινό. Η έρευνα για λέξεις κλειδιά, η πλοήγηση, το μέγεθος και η ποιότητα του περιεχομένου είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά το SEO όπου ένας SEO expert ξέρει να διαχειρίζεται άριστα.

 

 

Project Manager
Κάθε ομάδα χρειάζεται απαραιτήτως έναν Project Manager, ο οποίος παρακολουθεί και επιβλέπει την εξέλιξη του project και προσέχει λεπτομέρειες όπως το budget και το χρονοδιάγραμμα.

 

 

Όπως καταλαβαίνεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς έναν άνρθωπο που να συνδυάζει όλες τις παραπάνω ειδικότητες. Γι’ αυτό υπάρχει η ομάδα της Entropia που παρέχει εξειδικευμένες λύσεις σε εταιρείες όπως η δική σου. Μπορείς να πάρεις μια γεύση από τις δουλειές μας για αντίστοιχες εταιρείες όπως η δική σου και αν θες να φέρουμε και το δικό σου site στη ζωή, επικοινώνησε μαζί μας!

 

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.