Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 16:27

Σχεδιασμός Λογοτύπων για τους διαγωνισμούς της ΕΔΙΕ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
  • Πελάτης:

    Ένωση Διακοσμητών Ελλάδος
  • Έργο:

    Σχεδιασμός λογοτύπων των events της Ένωσης
  • Ημερομηνία:

    Ιανουάριος 2015
  • More Projects:

    Visit Entropia

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ :

H Ένωση Διακοσμητών Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη δημιουργία των ιστοσελίδων της, ανέθεσε στην entropia τη δημιουργία των λογοτύπων των events που οργανώνει στα πλαίσια του προγράμματος δράσεών της. Πιο συγκεκριμένα, μας ζητήθηκε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό προτάσεων για τα σήματα των τριών διαγωνισμών που διοργανώνει, καθώς και του ετήσιου Interior Designers Gala. Για κάθε ένα από τα 4 λογότυπα, κατατέθηκαν τουλάχιστον 2 προτάσεις, από τις οποίες οι άνθρωποι της Ένωσης επέλεξαν τα τελικά σήματα.

Interior Design Gala

Βασικό στοιχείο είναι ένα σύμβολο που δημιουργείται από τα αρχικά γράμματα ID [Interior Designers], το οποίο περιστρεφόμενο κατά 90° παραπέμπει στο αρχικό γράμμα G [Gala]. Ο λόγος που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί το ζεύγος των συμβόλων είναι η άμεση αναγνωρισιμότητα που μπορεί να πετύχει. Ταυτόχρονα, η χρήση των συμβόλων μπορεί να επεκταθεί και στη σύνθεση ενός pattern, πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί η σχεδίαση της υπόλοιπης ταυτότητας του Gala, όπως τα newsletter, οι προσκλήσεις, οι τσάντες κλπ.

Ετήσιος φοιτητικός διαγωνισμός 2014-2015

Το μεγάλο λεκτικό του συγκεκριμένου λογοτύπου ήταν θέμα για προβληματισμό κατά το σχεδιασμό του. Αποφασίστηκε λοιπόν να δοθεί έμφαση στο αντικείμενο του σχεδιασμού [το ιδανικό νηπιαγωγείο], το οποίο τοποθετείται μέσα σε έναν κύκλο που διαγράφεται ως συνέχεια της λέξης “σχεδιάζοντας”. Για το υπόλοιπο λεκτικό του λογοτύπου χρησιμοποιείται λιτή γραμματοσειρά, ώστε να υπερτονιστεί η γραφή του βασικού στοιχείου.

Διαγωνισμός Show Your Project 2015

Στο σήμα του διαγωνισμού, η φράση YOUR PROJECT δείχνει να εμφανίζεται μέσα από μία διαγώνια σχισμή, δίνοντας έτσι έμφαση στο νόημα της λέξης SHOW. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο βασικός λόγος για τη διοργάνωση ενός τέτοιου διαγωνισμού για επαγγελματίες, που δεν είναι άλλος από την “αποκάλυψη” του σύγχρονου έργου του Design σε ένα ευρύτερο κοινό και η επισήμανση του επαγγελματικού ρόλου των σχεδιαστών – μελετητών.

Διαγωνισμός πτυχιακές εργασίες 2015-16

Ο τίτλος του διαγωνισμού εφαρμόζει σε ένα γεωμετρικό σχήμα, αποτελούμενο από πολύχρωμα τετράγωνα πλακίδια. Η πολυχρωμία του σχήματος είναι μία αναφορά στην ελευθερία της σκέψης που χαρακτηρίζει τις εργασίες των σπουδαστών, όπως και στην ποικιλία και διαφορετικότητα που μπορεί να προκύψει από τη συλλογή των εργασιών. Τα γράμματα της φράσης ΒΡΑΒΕΙΑ 2015/2016 τοποθετούνται διακριτικά στα δύο όρια του σχήματος, παίρνοντας το χρώμα του αντίστοιχου τετραγώνου, σαν να αποτελούν συνέχειά του.