Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 12:44

Windows Updates

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τουλάχιστον μία φορά το μήνα η Microsoft (συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Τρίτη) εκδίδει ενημερώσεις για όλες τις οικογένειες των λογισμικών της και πιο συγκεκριμένα για τα Windows. Αυτές οι ενημερώσεις επιλύουν προβλήματα που υπονομεύουν την ασφάλεια του υπολογιστή και των δεδομένων. Οι ενημερώσεις με τη μεγαλύτερη σημασία είναι οι λεγόμενες κρίσιμες (critical updates).

Εάν αυτές δεν εγκαθίστανται τότε τα Windows είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε κακόβουλο λογισμικό (ιοί, trojans, network worms). Μια ειδική κατηγορία ενημερώσεων είναι τα service packs, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των critical updates και διορθώνουν σημαντικές 'τρύπες' στην ασφάλειας του συστήματος.

Ωστόσο, για να 'κατεβαίνουν' οι ενημερώσεις στον υπολογιστή μας, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη σχετική επιλογή, η οποία βρίσκεται στον Πίνακα Ελέγχου, με τν επωνυμία 'Αυτόματες Ενημερώσεις'. Όταν ενεργοποιηθεί, τα Windows θα συνδέονται αυτόματα με τους Update Servers της Microsoft και θα λαμβάνουν τις καινούριες ενημερώσεις, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση του χρήστη.

Με τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι τα γνωστά κενά ασφαλείας των Windows έχουν διορθωθεί και σε συνδυασμό με ένα ενημερωμένο antivirus μπορούμε να να είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ο υπολογιστής μας δεν κινδυνέυει.

Στο Cherry Blog μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα της εταιρείας μας, να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects που ολοκληρώνουμε καθώς και να διαβάσετε ειδήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας.