Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 14:15

Total Security

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Cherry Plus έχει δημιουργήσει πακέτα υπηρεσιών στοχευμένα στην ασφάλεια των ψηφιακών σας δεδομένων. Οι λύσεις μας καλύπτουν τις ανάγκες της πλειοψηφίας των ελληνικών επιχειρήσεων. Χρησιμοποιώντας συνδυασμούς από διάφορα εμπορικά εργαλεία (hardware & software) είμαστε σε θέση να προσφέρουμε λύσεις υψηλού επιπέδου και αξιοπιστίας ώστε τα δεδομένα σας να είναι πάντοτε εξασφαλισμένα.

 

Προστασία από ιούς

Το πρώτο βήμα προστασίας των δεδομένων σας είναι ο έλεγχος και η εξουδετέρωση ιών και κακόβουλων προγραμμάτων. Το antivirus πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά υπάρχουσες απειλές αλλά πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και ενδεχόμενους νέους ιούς, κάνοντας χρήση αλγορίθμων. Φυσικά, η προστασία από ιούς δεν πρέπει να επιβαρύνει υπερβολικά τον υπολογιστή, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να εργάζεται ακόμα και στην περίπτωση που εκτελείται η προγραμματισμένη σάρωση για ιούς.

Ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησης η λύση της Cherry Plus μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή ακόμα και σε υπολογιστές με λειτουργικό Windows 2000. Επίσης, μπορεί να υπάρχει κεντρική διαχείριση των antivirus της εταιρείας, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά την ενημέρωση των σταθμών εργασίας, αλλά διευκολύνει και τη διαχείριση αφού εργασίες αναβάθμισης ή αλλαγές ρυθμίσεων γίνονται από τον κεντρικό server. Έτσι, ελαχιστοποιείται η όχληση του χρήστη στο ελάχιστο δυνατό. Επιπλέον, η κεντρική διαχείριση παρέχει ισχυρά εργαλεία αναφορών, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της κάλυψης από ιούς ακόμα και σε πραγματικό χρόνο.

Αντίγραφα ασφαλείας

Σίγουρα, ένα antivirus προστατεύει τα δεδομένα μας, ωστόσο οι ιοί  δεν είναι η μόνη αιτία απώλειας των δεδομένων μιας επιχείρησης. Μια βλάβη στον υπολογιστή ή στον σκληρό δίσκο μπορεί να προκαλέσει οριστική και αμετάκλητη απώλεια δεδομένων. Αν και υπάρχουν τεχνικές ανάγνωσης βλαμμένων δίσκων, αφενός δεν παρέχουν καμία εγγύηση ανάκτησης των δεδομένων αφετέρου είναι εξαιρετικά δαπανηρές.

Για το λόγο αυτό η Cherry Plus εγκαθιστά και παραμετροποιεί λογισμικό για backup σε servers αλλά και σε σταθμούς εργασίας. Με αυτό τον τρόπο η επιχείρηση διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των κρίσιμων δεδομένων της όπως ERP, βάσεις δεδομένων, έγγραφα, emails κτλ. Μάλιστα, υπό προϋποθέσεις είναι δυνατή η πλήρης επαναφορά ολόκληρου του υπολογιστή που παρουσίασε βλάβη, σε έναν εφεδρικό εντός μερικών λεπτών. Οι τεχνικοί μας είναι σε θέση να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα των εργασιών backup και σε περίπτωση προβλήματος να επεμβαίνουν, ώστε η επιχείρηση να μην μένει ποτέ χωρίς ενημερωμένο bakcup.

Έλεγχος και προστασία από το Web

Η αλματώδης ανάπτυξη του Web αλλά και των υπηρεσιών που το εκμεταλλεύονται (e-shopping, web banking, συναλλαγές b2b κτλ) έχουν ως συνέπεια και την αύξηση των επιθέσεων σε υπολογιστές μέσω αυτού. Παράλληλα, τίθονται πλέον και στην Ελλάδα ζητήματα νομικής φύσεως και ευθυνών της επιχείρησης σε περίπτωση που πχ ξεκινήσει μια επίθεση από τους υπολογιστές της ή ένας υπάλληλος προβαίνει σε παράνομες ενέργειες χρησιμοποιώντας την εταιρική σύνδεση στο Internet.

Ακόμα και στην απλούστερη περίπτωση που ο επιχειρηματίας θέλει να ανοίγει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα websites (πχ Facebook, Twitter) για συγκεκριμένες ώρες στη διάρκεια της ημέρας, η Cherry Plus παρέχει λύσεις που μπορούν να παραμετροποιηθούν 100% στις ανάγκες σας.

Κλείδωμα περιφερειακών συσκευών

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έκρηξη του πλήθους των συσκευών που διασυνδέονται με τον υπολογιστή και ανταλλάσσουν δεδομένα. Εξωτερικοί δίσκοι, κινητά τηλέφωνα, smartphones, φωτογραφικές μηχανές και μια πλειάδα άλλων συσκευών αποτελούν πλέον την κύρια πηγή μόλυνσης από ιούς.

Παράλληλα, οι περιφερειακές συσκεύες και ειδικότερα οι συσκευές αποθήκευσης είναι το κύριο μέσο διαρροής εμπιστευτικής πληροφορίας από την επιχείρηση προς τα έξω. Ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος είναι σε θέση να διαρρεύσει σημαντικά δεδομένα σας προς τον ανταγωνισμό, χωρίς μάλιστα να γίνει αντιληπτός. Εφαρμόζοντας μια ισχυρή πολιτική ελέγχου με χρήση των κατάλληλων εργαλείων είναι δυνατό να επιτρέπετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες συσκευές από έμπιστους χρήστες ή να δίνετε προσωρινά άδεια πρόσβασης σε ένα πχ USB stick, ώστε να γίνει μια απαραίτητη μεταφορά. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να υπάρχει και αυστηρός έλεγχος αλλά και να μην υπάρχουν άκαμπτοι, γραφειοκρατικοί περιορισμοί.

Απομακρυσμένη Πρόσβαση

Πλέον, το μοντέλο εργασίας έχει αλλάξει σε σχέση με περασμένες δεκαετίες. Το στέλεχος της επιχείρησης δεν είναι 'βιδωμένο' στο γραφείο για όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά απαιτείται η έξοδός του από τις εγκαταστάσεις άρα και από το εσωτερικό δίκτυο των υπολογιστών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να έχει πρόσβαση πχ στο ERP,  το αντίθετο μάλιστα. Πλέον με ελάχιστο κόστος η επιχείρηση μπορεί παρέχει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο με πλήρη ασφάλεια, χωρίς καμία δυνατότητα υποκλοπής των δεδομένων. Επίσης, μέσω της λύσης η επιχείρηση μπορεί να υλοποιήσει και σχήματα τηλε-εργασίας από το σπίτι,  όπου ο υπάλληλος μπορεί να συνδέεται αυτόματα στον υπολογιστή του γραφείου και να δουλεύει σε αυτόν, σαν να ήταν μπροστά